Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /srv/drbd-web/home/ewerman/public_html/includes/file.phar.inc).

Kvalitetsarbete

Som matälskare tar vi inga genvägar. För att frukten, grönsakerna och salladerna ska vara fräscha och goda krävs att allting görs rätt från början. Därför väljer vi våra odlare med stor omsorg. Vi bryr oss lite extra om våra odlare, och de om oss. På så sätt får vi produkter av högsta kvalitet till rätt pris, med god smak och bra hållbarhet.

Bra råvaror är en förutsättning för att vi kan hålla en så hög kvalitet. Vi jobbar väldigt nära våra odlare, som alla är Global GAP eller IP-certifierade. På så sätt säkerställer vi att råvarorna som kommer in i vår produktion möter våra höga krav på kvalitet.

Certifiering
Odlare som är certifierade enligt Global Gap eller IP-Sigill följer strikta regler som garanterar kvalitet på produkterna och värnar om miljön. Användningen av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel är mycket restriktiv och det görs täta kontroller av grödorna. Även val av odlingsplats och växtföljd är reglerade enligt reglerna för Global Gap och IP-odling.

Långt ifrån alla grönsaker i svensk detaljhandel kommer från Global Gap och IP-odlingar, men vi har valt att uteslutande arbeta med dessa odlare eftersom vi vet att det garanterar en hög kvalitet på våra råvaror.

Hög matsäkerhet
Utöver de certifieringar vi följer finns det även olika kundstandarder som vi efterlever. Som leverantör till McDonald´s är standarden för vår produktion högre än t.ex. BRC-standarden.

Eget laboratorium
På Salico har vi sedan många år ett eget laboratorium som möjliggör kontinuerlig provtagning med snabba svar. Vi har full kontroll över hela flödet – från jord till bord. Dagligen görs stickprov som säkerställer en jämn och hög kvalitet – vilket även krävs för att upprätthålla de certifieringar som företaget har. Laboratoriet arbetar enligt kraven och principerna i ISO 17025.