Hoppa till huvudinnehåll
Mer

Hållbarhet

Salico har, som en del av Greenfood koncernen, tagit ställning i den viktigaste omställningen planeten och mänskligheten står inför. Hållbarhet är viktigt för oss - och ska vara en vägledande princip i allt vi gör. Vi arbetar utifrån tre övergripande områden:

MAT

Vi är beroende av en frisk planet och ett välfungerande ekosystem för att kunna odla basen till vårt sortiment. Därför är det så viktigt för oss att vår mat framställs på ett sätt där negativa miljöeffekter reduceras och mänskliga rättigheter respekteras, samtidigt som de smakar gott, är nyttiga och gör tillvaron enklare för våra kunder. Inom området Mat har vi tre fokusområden – hälsosam mat, minskat matsvinn och matsäkerhet.

MILJÖ

Miljön spelar en av huvudrollerna i vårt hållbarhetsarbete. För oss är det självklart att arbeta för att minska vår miljöpåverkan genom att arbeta systematiskt och ambitiöst. Inom området Miljö har vi tre fokusområden – minskat klimatavtryck, miljövänligare förpackningar och vattenanvändning.

MÄNNISKA

Människor är vår viktigaste resurs. Vi strävar efter jämlikhet och mångfald och att förbättra arbets- och levnadsvillkoren inte bara för de i vår egen organisation utan för alla i vår leverantörskedja. Inom området Människa har vi två fokusområden – social ansvar i leverantörskedjan och arbetsförhållanden i vår egna organisation.

Läs mer om vårt arbete i Greenfoods

hållbarhetsredovisning 2021

Läs mer om Greenfoods

hållbarhetsarbete